Greška
 • Greška u učitavanju tekuće vijesti.
 • Greška u učitavanju tekuće vijesti.
Vlado Janevski - Ova e samo nase Skopje - Akordi PDF Ispis E-mail
F            Am      G         Am
Седумдесет и некоја со татко ми на Водно,
F            Am      G       Am 
со очи невини и џебоj полни костени.
C          B         Am
А таму долу градот ко во школка бисерна
G                 Am
мирно дише ко човек жив.
C                         Am
Низ шепотот на елки слушнав сине погледни
G                 Am
и што да биде, запомни.

РЕФ
Am G     Am         #A     Am
Ова е само наше Скопје, тука ни е се.
Am G     Am         #A     Am
И се дури сме живи ќе го сакаме.
Am G     Am         #A     Am
Ова е само наше Скопје, тука ни е се.
Am G     Am         #A     Am
Овде се дури сме живи ќе се враќаме.

На четири страни прошетав и грев е да се жалам
што под триста неба мојва глава заспала.
Но само еден град на светот има улици
баш за мојте чекори.
И само мојот град знам ќе ме прими в прегратки
в срце штом ми застуди.
 
РЕФ x2

Vlado Janevski - Ova e samo nase Skopje - Akordi

Vlado Janevski - Ova e samo nase Skopje - Akordi

 

 

Filmovi

Podržite nas