Toše Proeski - morska zvezdo - Akordi PDF Ispis E-mail
Gm        D         Gm
Одам по патот што го сонив
                     Dm
лево љубов, а десно музика
Cm                 Dm
Нема да кажам колку добив
D                   Gm     F
и чија во џебот, чувам слика

 Gm      D        Gm                          D  
Сакам да знаеш дека лажат дека веќе сум станал горделив
Cm                    Dm                       Gm
Спомен ме носи покрај плажа и лежам на твоите гради бели
E                  D
Се колнам во песните мои
E                  Dm  E              D
Те сакам, ко првиот ден, а лето ко лето се брои
E                  D
Штом есента расипе сѐ
 
         Gm
Морска ѕвездо каде си сега
 F                      E                       D
дури ветрот игра со лисја, зошто писма ти не ми пишуваш?
              Gm
Морска ѕвездо дали ме памтиш
F                  E                     D
дали солза образ ти краси, кога име ќе ми споменат?
 
Сакам да знаеш дека лажат дека веќе сум станал горделив
Спомен ме носи покрај плажа и лежам на твоите гради бели
Се колнам во песните мои
Те сакам, ко првиот ден, а лето ко лето се брои
Штом есента расипе сѐ
https://lyricstranslate.com

Toše Proeski - morska zvezdo - Akordi

Toše Proeski - morska zvezdo - Akordi

 

 

Podržite nas