Karolina Gočeva - Dve liri - Akordi PDF Ispis E-mail
H.        E.  F# H
Две златни лири ни остави,
E.      F# E.    H
мојата баба да нѐ поздрави,
H.        E.  F# H
свадбата кога ќе ја правиме
E.      F# E.    H
од неа песна да нарачаме
F#.        E.  F# H
Живот мина, таа замина
F#.        E.  F# H
само зборот со нас остана

Но љубов летна од дворови,
кај друга денес носиш сватови.
Одамна ти ме заборави
и да ме сретнеш немаш зборови.
Јас ти носам тајфа свирачи,
стара желба да не ме мачи

C# H. F#    E.  
Среќа ќе ти посакам
H.    F#     E.  H
и ќе ти нарачам за две лири
F#.        E.  F# H
песна да ти прозбори.

Ќе ти пеам од срце,
со солзи на лице за две лири
тага нека изгори

Karolina Gočeva - Dve liri - Akordi

Karolina Gočeva - Dve liri - Akordi

 

 

Podržite nas